zondag 8 juli 2012

Sneeuwkop, hoogste punt van het Reuzengebergte en een prachtige klimwandeling.

Samen met onze gasten Valère en Linda ben ik nog eens naar de top van Sneeuwkop gewandeld. Zoals meestal dachten Valère en Linda dat we misschien wel alleen zouden zijn daar boven. En bij de start van de zwarte route werd dat idee nog versterkt omdat we maar heel weinig mensen tegen kwamen. Tot op 1.500 meter van de top. Daar kwamen de verschillende wandelwegen bij elkaar en samen met diegenen die de stoeltjeslift hadden genomen werd het een drukke bedoening.
Op de laatste klim was het zelfs file wandelen. Ook op de top was het vrij druk en het aanschuiven voor een lekker pintje bier duurde vrij lang, maar eens het pintje getapt, was het genieten van het prachtige uitzicht.
Zoals steeds vingen we de klim aan met een klein hartje, maar uiteindelijk was de afdaling veel zwaarder. Wij waren alle drie blij toen we terug aan de auto kwamen. Maar ook voldaan na een zeer leuke dag.
Deze wandeling is een echte aanrader. Als je Neder-Silezië bezoekt moet je eigenlijk de tocht naar Sneeuwkop op uw programma voorzien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.