woensdag 21 december 2011

Kerstsfeer in Neder-Silezië

Bijna Kerstmis. De kerstsfeer hangt al overal in de lucht. Dit is de periode van het jaar waar je het beste voelt hoe dicht de Poolse cultuur bij de onze aanleunt. Als je die heel moeilijke taal even wegdenkt, zijn de beelden dezelfde als thuis. Overal blije winkelende mensen. Iedereen op zoek naar een mooie kerstboom en de bijhorende versieringen. De klimmende kerstman beheerst weer het straatbeeld heel vaak is hij vergezeld van de nodige rendieren, wel of niet verlicht.
Ook in Beztroski Dom overheerst de kerstsfeer. In elke woning staat er een van top tot teen versierde kerstboom. Aan elke buitendeur hangt er een verwelkomende kerstman en in de bloembakken hebben de bloemen plaatsgemaakt voor hulst en dennetakken. Ook de wellness is omgevormd tot een gezellige kerstruimte met de nodige versiering. Van ver zien de mensen de twee verlichte kerstbomen in de ramen van onze loft en het hele erf baadt in het licht van de kerstlampjes. Er was al sneeuw, maar die is weer langzaam gaan smelten. Hopelijk krijgen we er nog wat nieuwe, want één van de voordelen van een kerst in Neder-Silezië tot nu toe, was dat we steeds een witte kerst kregen. I'm dreaming of a White Christmas wordt dus weer werkelijkheid deze keer. Gelukkig zijn de bergen nog steeds wit en ook de skipistes zijn open.
Deze week overviel ons regelmatig de gedachte dat het toch jammer is dat we slechts zo weinig mensen kunnen laten meegenieten van deze sfeervolle en gezellige tijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.