vrijdag 17 februari 2012

Hebt u al ooit gehoord van de dag van de Berlijnse bollen?

Gisteren was het Pączek Day. In België kennen we de pączek als Boule de Berlin. En dus kregen we gisteren overal waar we kwamen een Berlijnse bol aangeboden. Lekker is dat wel, maar echt goed voor de lijn niet natuurlijk. Maar ja, .....
De eerste plaats waar we verrast werden, was in ons favoriete ontbijtrestaurant Mazurkowa Chata. (Niet dat je daar alleen maar kan ontbijten, integendeel. Het was trouwens daar dat we gevierd hebben van oud naar nieuw.)
Na ons ontbijt zette de dienster een bord met twee oliebollen, gevuld met confituur, op onze tafel. Daar het de eerste maal was dat we die dienster daar zagen, dachten we dat ze zich vergist had. Gelukkig kwam op dat moment de manager ons even goede dag zeggen en hij vertelde ons dat het de gewoonte was om de laatste donderdag vóór aswoensdag aan iedereen een Pączek aan te bieden. Het zal dan ook niemand verwonderen dat al de winkels vol lagen met deze lekkernijen.
En nog leuker, vandaag lagen er nog steeds een hele hoop en aan heel wat lagere prijzen. Dat wordt een paar dagen Berlijnse bollen eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.