zondag 26 februari 2012

Eerste stap naar werelderfgoed gezet.

Toen we enkele weken geleden een afspraak hadden met Frau Elizabeth von Küster van Pałac Łomnica, kregen we meteen verrassend nieuws. Zij vertrok de dag erna naar Warchau om de documenten te tekenen om "de vallei van parken en kastelen" op de "lijst van de president" te laten plaatsen. Wij hadden nog nooit over die lijst gehoord, maar toen Frau Elizabeth ons vertelde dat deze lijst de eerste stap was om de vallei op het werelderfgoed van Unesco te krijgen, waren we zeer enthousiast.
Eindelijk gaan meer mensen deze prachtige streek leren kennen. En dat wordt hoog tijd. Nu is het nog mogelijk om hier en daar te zien hoe de toestand was op het moment dat het ijzeren gordijn nog bestond. Maar diegenen die daar in geïnteresseerd zijn zullen snel moeten reageren, want de situatie verandert enorm snel. Toen wij hier aankwamen in 2005 was er niet één van de kasteeltjes volledig afgewerkt, nu zijn er reeds enkele volledig klaar en worden de anderen in sneltreinvaart aangepakt. Dus, niet aarzelen en komen kijken is de boodschap.
Wij gaan in elk geval ook op zoek naar meer informatie over die lijst van de president en over de verschillende "parken en kastelen" die in aanmerking zullen komen om op die lijst van werelderfgoed terecht te komen.
Ook plannen we om hier op onze blog enkele van deze juweeltjes voor te stellen. Dus, kom regelmatig eens kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.