zaterdag 3 maart 2012

Onze bijdrage aan de nieuwsbrief van de Poolse dienst voor toerisme.

Na onze deelname aan de vakantiebeurs in Brussel werd ons gevraagd om een tekst te schrijven die gedeeltelijk in de nieuwsbrief zou komen van en waarvan de rest op de website van de Poolse dienst voor toerisme in Brussel zou komen.
Hier is de tekst die we hen bezorgd hebben:

De vakantiebeurs in Brussel 2012 zullen we niet vlug vergeten.
Het was voor ons de eerste keer dat we niet vóór, maar achter de balie stonden.
En het werd een echte ontdekking.
We waren verbaasd hoe weinig mensen Polen reeds kennen, maar terzelfdertijd ook aangenaam verrast te ontdekken dat er heel veel mensen wel meer van zouden willen weten.
De meeste mensen hebben wel al gehoord van Krakau, Warschau, Gdansk, de vele meren in het noorden van Polen en natuurlijk Auschwitz. En natuurlijk zijn dat allemaal heel mooie en/of interessante plaatsen en zijn ze allemaal zeker een bezoekje waard, maar er is zo veel méér te beleven. Bijvoorbeeld Neder-Silezië. Nu moet ik bekennen dat het voor ons ook heel lang geduurd heeft voor we dit stukje aards paradijs ontdekten. Wij hebben zowat heel Polen gezien (28 steden) vooraleer we zelf in "de Vallei van parken en kastelen" aan de voet van het Reuzengebergte terecht kwamen. Maar de dag dat we het ontdekten was het liefde op het eerste zicht en die liefde groeit nog elke dag.
We hebben in ons leven al heel wat gereisd en wij hebben van heel veel leuke plaatsen genoten, maar nooit vonden we zo veel moois op zo een kleine oppervlakte en dat op slechts 950 km van Brussel en bereikbaar via 870 km tolvrije autostrades, aangevuld met 80 km provinciebanen.
Het maakt niet uit of u van wandelen houdt of liever fietst of meer kunt genieten van het bezoeken van mooie plaatsen zoals kastelen of kerken of dat u houdt van gastronomie, bij ons vindt u het allemaal. De vallei wordt niet voor niets "de Vallei van parken en kastelen" genoemd. Het is haast niet te geloven dat er zoveel te beleven valt.
En in het midden van al dat moois vonden wij in 2005 een oude hoeve. Daar we deze streek wilden delen met onze familie en vrienden, beslisten we om de hoeve om te bouwen tot een vakantiewoning en daar zijn we in geslaagd. Omdat we al onze bezoekers een zorgeloze en wondermooie vakantie wilden bezorgen noemden we ons optrekje "Beztroski Dom", wat letterlijk "Huis zonder Zorgen" betekent. En dat is het ook geworden. We kunnen nu 6 tot 14 personen ontvangen, verdeeld over 2 zeer comfortabele woningen en een gastenkamer. Er ontbreekt niets om een geslaagde vakantie te garanderen.
Daarnaast ontdekten we nog een echte parel op 2 kilometer van onze woning: het Miniatuurpark van Kowary. Een privé initiatief van de heer Marian Piasecki, die de mosterd bij ons in Brussel haalde en ondertussen een prachtig resultaat heeft neergezet dat zeker niet moet onderdoen voor het origineel. Hier vindt men echt al de mooiste gebouwen uit de streek. Hier komt "de Vallei van parken en kastelen" werkelijk tot haar recht. En het grote voordeel is dat men op de eerste dag reeds met kennis van zaken kan beslissen wat men de rest van de vakantieperiode wil gaan bezoeken. Waar men in een nieuwe streek meestal veel tijd verliest met het zoeken naar de mooie zaken, moet men dat in "de vallei van parken en kastelen" zeker niet doen. Alles ligt zo dicht bij elkaar. Komt daar nog bij dat wijzelf steeds in de buurt zijn als we gasten hebben uit België of Nederland, zodat u steeds in uw eigen taal wegwijs wordt gemaakt.

Naast het wandelen en fietsen, het bezoeken van kerken en kasteeltjes, het genieten van lekker eten en drinken, het ontdekken van de geschiedenis in prachtige ruïnes is er ook nog het rodelen, rijden met quads, paardrijden, boogschieten, bergbeklimmen, kayakken, zwemmen, tennis, skiën, snowboarden en langlaufen, sledehondentochten maken en nog zo veel meer. Elk seizoen, elke maand heeft zijn eigen charme.
Mei, juni, september en oktober zijn ideaal om te wandelen. Juli en augustus zijn perfecte vakantiemaanden. Echte winterpret in december, januari en februari. Maart, april en november zijn verrassingsmaanden. Mogelijk droog, mogelijk sneeuw. Regenen doet het hier betrekkelijk weinig.

En in al deze drukte kan onze vakantiewoning Beztroski Dom voor u een oaze van rust betekenen. Genieten van een BBQ of een sauna met bubbelbad bij de open haard, wel of niet gevolgd door een heerlijke "gezondheidsmassage". Maar er is ook de mogelijkheid tot heel wat leuke activiteiten, zoals het zwembad, de schommels, de trampoline, het tafelvoetballen, de fitness en de huiscinema met een arsenaal aan 600 filmen. U merkt het wel, vervelen is zeer moeilijk in Beztroski Dom.
Wij nodigen jullie dan ook uit om eens een kijkje te nemen op onze website www.beztroski.com
of op onze blog http://eenvakantiewoningvoorhethelegezin.blogspot.com en natuurlijk zullen wij u met plezier verwelkomen in onze vakantiewoning en u rondleiden in één van de tot nu toe in België minst bekende vakantiejuweeltjes van Europa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.