woensdag 18 januari 2012

Betaalbaar leren skiën.

Hoe vaak wordt er niet gezegd: "wie dat kent, die koopt dat". Wij hebben maar weer eens ondervonden hoe waar deze uitdrukking is. Wijzelf hebben nooit op skilatten gestaan en dus zijn we ook nooit op zoek gegaan naar skimogelijkheden. Dus, niettegenstaande we in een skigebied wonen, hebben we dit nooit gepromoot. Op onze website heeft er nooit echt informatie hierover gestaan.
En toen kwam nonkel Jan en tante Sonja met kinderen en kleinkinderen op bezoek. Bij ons voorbereidend gesprek was er wel gewag gemaakt van het skiën, maar wij hadden er geen seconde bij stilgestaan dat ze wel graag wilden skiën, maar het nog nooit hadden gedaan. Dus wij waren op zoek gegaan naar enkele skipistes, maar hadden niet uitgekeken naar een opleidingscentrum. Nu hadden we wel een heel kleine ervaring met het leren skiën (dachten we) omdat onze kleinzoon Brecht in het voorjaar van 2011 bij ons was en enkele dagen skiles had gekregen in Karpacz.
MAAR, er lag bijna geen sneeuw in Karpacz. Daar waar we met Brecht geweest waren, was geen instrukteur meer te bekennen. HELP!!! WAT NU?
Eerste reactie was,"dan maar niet skiën". Maar toen speelde een toeval een handje mee. De computer voorspelde slecht weer in Karpacz, maar mooi weer in Mala Upa, een skidorpje in Tsjechië op slechts 15 km van onze vakantiewoning. Dus, allen daarheen. En met verbazing stelden we vast dat het daar niet enkel mooi weer was, maar dat er ook heel wat sneeuw lag EN ER WAS EEN SKISCHOOL met instrukteurs die Engels spraken. De bazin van de school sprak zelfs een mondje nederlands.
We waren gered. Fauve, Romy, Christ en Cindy konden skiën. En of ze blij waren.
Nooit op de latten gestaan, maar na 2 uur gleden ze gezwind de helling af.
En het was niet de enige ontdekking die we deden. We kwamen er ook achter dat er naast de "schoolhelling" ook een echte piste is. Tevens stelden we vast dat er daarnaast nog een shuttledienst is die de skiërs regelmatig van de ene naar de andere piste brengt.
Al deze ontdekkingen hebben er ons toe gebracht om iets enthousiaster te worden over de skimogelijkheden in de onmiddellijke omgeving van onze vakantiewoning Beztroski Dom. Wij zullen dan ook in de nabije toekomst die mogelijkheden weergeven op onze website www.beztroski.com
Hoera, we kunnen eraan beginnen.
Niet slecht na een uurtje les, vindt je niet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.