woensdag 4 januari 2012

Wandelen in de winter.

Wie dacht dat het moeilijk wandelen is in de winter, heeft het mis. In Neder-Silezië is het zelfs in de winter heel aangenaam om de natuur in te trekken. Het leuke is dat men de keuze heeft. Men kan voor droge wandelingen kiezen, voor een beetje tot veel modder en/of voor sneeuw. Het weer speelt hier natuurlijk ook wel een rol in. Uiteraard is de temperatuur nogal aan de lage kant (tussen 2 en 8°C), maar meestal is het zonnetje van de partij en regenen doet het hier bijna nooit.
Wij hebben in de loop van de jaren zelf enkele wandelwegen uitgewerkt. Enkele daarvan zijn uitgeschreven en staan dus op papier, de anderen staan in onze wandelgps. Onze gasten hebben de keuze uit een 10-tal volledig uitgewerkte wandelingen en nog een 10-tal wandelingen waaraan we nog aan het werken zijn. Maar elk van die wandelingen zijn méér dan de moeite waard. Het leuke is dat ook voor ons al die wandelingen nog verrassingen bieden, want een wandeling in de zomer wordt totaal anders in de winter. Het is ongelooflijk hoe groot de verschillen soms zijn. Elk seizoen opnieuw is het weer aanpassen en genieten van weer een nieuw uitzicht. Gewoon fantastisch.
Vrijdag 30 december hebben we weer afscheid moeten nemen van een koppel dat gedurende één week onze gasten zijn geweest. Ze komen hier toe als vreemden en gaan weg als vrienden. Skiën, snowboarden, wandelen, lekker eten, gezellige avonden, een kerstconcert in één van de kasteeltjes, ze hebben het allemaal gehad en zijn dan ook enthousiast terug huiswaarts gekeerd.
En dan kwam een deel van onze familie om samen nieuwjaar te vieren en de streek te ontdekken waar wij altijd zo enthousiast over spreken. Maar het relaas van dat verblijf geven we één van de volgende dagen. Nu hebben we het veel te druk met allerhande activiteiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.