woensdag 11 januari 2012

Oudejaar vieren in Neder-Silezië.

Jammer genoeg danste de fotograaf even hard als de dansers
We hadden allemaal zo een beetje onze bedenkingen bleek achteraf. Wat zou dat worden? Oudjaar vieren in Polen. Sylvester. Wij hadden er al heel wat over gehoord, maar het nog maar alleen meegemaakt in besloten kring, bij vrienden thuis. Nu zouden we eens zien hoe de Polen feest vieren als het niet in een klein groepje gebeurt. En feest werd er gevierd.
Onze nonkel Jan en tante Sonja waren bij ons te gast met 2 van hun kinderen met hun partners en hun kinderen. In totaal waren we zo met 10. Buiten Greet en ik, spraken ze geen van allen een woordje Pools en ook het onze is gelimiteerd tot de strikte basis.
Maar dat bleek allemaal geen probleem te zijn. Als goede Belgen waren we stipt om 19 uur op de afspraak en op dat ogenblik waren er nog maar 2 andere gasten aanwezig. Later bleek dat de D.J. van dienst met zijn vrouw te zijn. Uiteraard was dat op het eerste ogenblik nog een beetje onwennig, maar later op de avond ondervonden we wel het grote voordeel van dat eerst toekomen, wij werden bij elke schotel als eerste bediend en dat is zo gebleven tot we om 1 uur 30 beslisten om naar huis te gaan.
Plaats van het gebeuren, Mazurkowa Chata, een blokhut-restaurant tussen Bukowiec en Jelenia Góra. De feestzaal en de veranda waren gevuld met gasten, het normale restaurant was omgetoverd tot een grote, ruime dansvloer.
De hele avond werd er goede dansmuziek gedraaid en iedereen die er zin in had kon op gelijk welk ogenblik de beentjes losgooien. Het was zeer verwonderlijk dat deze dansmaraton niet storend was voor diegenen die liever aan tafel bleven om de overvloed aan eten weg te werken. Afwisselend, lekker, méér dan genoeg en totaal anders als datgene wat we gewoon zijn, zo kunnen we het eten wel het best omschrijven. Natuurlijk werd dit aangevuld met de nodige drank en met een mooi vuurwerk om middernacht.
Het was voor elk van ons een geweldige ervaring en zeker voor herhaling vatbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.