woensdag 10 november 2010

De eerste sneeuw

Bijna een maand later dan vorig jaar en veel zwakker dan toen. Daar waar de eerste sneeuw vorig jaar enorm veel schade aanrichtte in de natuur omdat de bomen en struiken nog al hun bladeren hadden, was het deze keer duidelijk enkel een „try-out“. Bij het wakker worden lag alles onder een flinterdun laagje. Eigenlijk niet de moeite om over te spreken, ware het niet dat ze nog steeds aan ons dak aan het werken zijn. Het eerste moment was er dan ook wel even een licht gevoel van paniek, maar dat veranderde vlug toen het zonnetje ons weer toelachtte tijdens het ontbijt. Toen we buiten kwamen was de lucht zo zuiver, gewoon fantastisch. Dit was echt weer zo een ogenblik waarop we beseffen hoe gelukkig we zijn. Na het ontbijten vlug wat computerwerk en daarna enkele inkopen gedaan en dan van de zonnige gelegenheid gebruik gemaakt om een lekker kopje koffie te gaan drinken in ons lievelings koffiehuis in Karpacz.

Daar werden we verrast door een „Belgian“ speculoosje dat we bij onze koffie ontvingen. De ober deed een goede poging ons te doen geloven dat dit speciaal voor ons was gedaan, maar dat geloofde we natuurlijk niet. Het leverde wel enkele leuke foto’s op.

Na de koffie besloten we om Sneeuwkop eens van iets dichter te gaan bekijken en ook dat was weer genieten geblazen.

Opnieuw hadden we het gevoel van: „dit moeten we met zo veel mogelijk mensen delen“. Het leuke is dat als je je omdraait, er weer een nieuwe sensatie wacht. Waar je ook kijkt, de natuur is zó mooi.

 

Bij het terug naar beneden rijden kwamen we op een punt waar we een perfect zicht kregen op de omvang van het hotel dat ze in Karpacz aan het bouwen zijn. Enkele dagen geleden probeerde ik om het hotel in zijn geheel op de foto te krijgen, maar dat lukte niet. Vanaf dit punt lukte het wel. Jullie kunnen zelf oordelen of dit een groot of een middelgroot hotel gaat worden.



Toen we terug huiswaarts keerden wilden we nog wat groenten kopen in één van de warenhuizen en daar vonden we heel toevallig een prachtige ski-atlas van Polen en Tsjechië. Dat was nu juist wat we nodig hadden, want omdat we zelf geen ski-beoefenaars zijn, weten we daar veel te weinig over, waardoor we dit nooit gepromoot hebben.

Met de informatie die we nu hebben zal dat in de nabije toekomst wél kunnen. Maar eerst moeten we al die informatie nog vertaald krijgen, want het boek is in eentalig Pools. Logisch natuurlijk, we zitten hier in Polen.
Dus, de skifanaten onder jullie, hou deze blog een beetje in de gaten, dan ontvang je binnenkort heel wat nieuws over hoe je op een veel goedkopere manier toch van een fantastische wintersportvakantie kan genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.