zaterdag 6 november 2010

Ontbijten in Chata Mazurkowa

In tegenstelling tot de berichten die we uit België ontvangen, is het hier nog steeds droog en vooral zonnig. Maar dat blijkt nu ook voor Polen een uitzondering te zijn. Deze ochtend hadden we onze vriend Gerard aan de lijn en die vertelde ons dat het water goot in Warchau. We genieten er dan ook met volle teugen van.

We hadden niet veel zin om in onze loft te blijven zitten, dus besloten we om een ontbijtje te gaan nemen in Chata Mazurkowa, een 1,5 jaar oud restaurant op weg naar Jelenia Góra. Zeer gezellig en ‘s morgens is het er altijd heel rustig. Meestal kunnen we aan ons ontbijt beginnen vooraleer de eerste andere klanten binnen komen.

Ik vind het leuk om op zo een lokatie de teksten te schrijven voor onze blog, dus hadden we onze netbook meegenomen. Tot mijn verrassing merkte ik dat er bij het openen onmiddellijk contact werd gemaakt met internet via Wifi en het eerste bericht dat ik ontving was dat één van mijn tantes in België online was in Skype. Dat moesten we nu toch eens uittesten. Gezellig ontbijten terwijl we met tante Lina aan het praten waren. Het gaf ons een heel speciaal gevoel, vooral omdat we mekaar ook konden zien. Wat is de techniek toch fantastisch.

Na een leuk gesprek hebben wij verder genoten van het zeer lekker ontbijt, met als leuke afsluiter een rekening die in vergelijking met België zeer betaalbaar is, 7 € voor ons beiden, drank inbegrepen. Enkel Ikea doet beter in België.

Daarna zijn we samen beginnen brainstormen over hoe we méér mensen kunnen overtuigen om samen met ons te komen genieten van deze prachtige streek. Hoe we de vooroordelen van de Vlamingen over Polen kunnen veranderen. Hoe we onze familie en vrienden ervan konden overtuigen dat Neder-Silezië en dan vooral de streek waar wij zitten, niet te vergelijken is met de rest van Polen. Er zijn zo veel dingen die we onze vrienden willen vertellen, maar het leukste is natuurlijk als ze hier bij ons zouden zijn om de sfeer te proeven en al deze pracht zelf zouden zien. Het wordt nog een werk van lange adem, maar we hebben er nu een doel van gemaakt en we zullen er alles aan doen om te lukken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.