vrijdag 5 november 2010

Een uitstapje naar Vernerovice - Tsjechië

Allerheiligen in Polen betekent ook wel dat alle winkels dicht zijn. Het ideale moment voor ons om onze vrienden, Bert en Mien, in Vernerovice eens op te zoeken. Vernerovice ligt juist aan de grens tussen Polen en Tsjechië en is ook een prachtig wandelgebied. Bert en Mien verhuren ook aan vakantiegangers. Zij hebben verschillende woningen en bovendien een kleine, zeer gezellige camping in de aanbieding. Het is telkens weer leuk en leerrijk om een dagje met hen door te brengen. Bert en Mien zijn ongeveer even oud als ons en hebben enorm veel goede ideeën. Eén van de activiteiten die zij elk jaar opnieuw organiseren is de Juliana wandeltocht, een driedaagse over 100 km.


Ook daar was de natuur weer op haar best.

Zoals jullie op de fotos kunnen zien hebben we ook heel wat plezier beleefd aan één van de hobby’s van Bert, namelijk met zijn „driewieler“ rond bollen. Piepklein (onze kleinzoon vond dat we juist sardienetjes waren in een blikje), heel lawaaierig, de stank (sommige zullen de heerlijke geur noemen) van een tweetact motor, de open lucht door de open venstertjes en de ongelooflijke snelheid (dit vehicel haalt 90 km/uur. Het was een hele belevenis EN er staat zelfs een achteruitversnelling op, alhoewel het makkelijker is om hem dan te duwen.

Na een fijne dag trokken we terug naar onze woning Beztroski Dom en op de terugweg hadden zowel Greetje als ikzelf de reflex dat dit deel van Tsjechië prachtig was om te wandelen en tot rust te komen, maar dat er voor de rest eigenlijk betrekkelijk weinig te beleven viel. Enkel indien je een huisje huurt of campeert bij mensen zoals Bert en Mien, die zelf heel wat activiteiten organiseren, kan je er een afwisselende vakantie van maken.

Wij mochten echt van geluk spreken dat we onze boerderij gevonden hadden in „de vallei van Parken en Kastelen“. Bij ons kan iedereen wel zijn gading vinden. Volgens kenners is er geen enkel plekje in de wereld te vinden waar er zo een hoge concentratie van kasteeltjes te vinden is in zo een klein gebied.

Ook zonder onze hulp kunnen vakantiegasten van een zeer gevarieerde vakantie genieten.

Wij gaan in elk geval via deze weg proberen om jullie Neder-Silezië te laten ontdekken.

Kom dus regelmatig terug op deze blog om een kijkje te nemen.

Tot later.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.